***       Водещите вечерни новини       на 21 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 21 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! МВР ще спира с шипове джигитите по пътищата. Мобилно приложение ще помага в борбата с домашното насилие


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 декември   

 

От страна на външно министерство сме поискали информация. Тъй като сега тече следствие, към момента не сме получили цялостната информация. Това сподели на конференция вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на въпрос за случая с българския транспортен съд под малтийски байрак " Верила ", в който в Ирландия бяха открити над стотици килограми кокаин, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

„ Те са вид ножично устройство, снабдено със 165 шипа. При прекосяване на лек или товарен автомобил тези шипове се забиват в гумата, тя изпуска последователно налягането. Не се пръска или нарязва. Понякога и със спукани гуми водачи не престават своето придвижване ", прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

***

Приложението дава опция жителите да получават бързо и елементарно информация за обсега на правна помощ у нас, стъпките, които би трябвало да подхващат за отбрана на своите права и контакти с институциите и организациите, ангажирани с поддръжка на потърпевши от домашно принуждение и принуждение учредено на пола.

***

Никой от нас не е получил документално пояснение. В случая демократическият централизъм не е на високо равнище. Със сигурност не е в директна връзка с демонтажа на паметника на Съветската войска.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ историкът и някогашен министър на културата проф. Петър Стоянович, откакто по-рано през днешния ден стана ясно Българската национална телевизия  спира излъчването на рубриката на проф. Стоянович " Живите архиви " в предаването на Георги Любенов по Българска национална телевизия в събота. 

***

Областният шеф е подготвил обжалване на това решение на съда. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков, откакто Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската войска.

***

Бюджетът е реален, само че няма да бъде елементарен за осъществяване, разяснява след последното гласоподаване министърът на финансите Асен Василев. По думите му изцяло транспарантно е финансовото бюджетиране и в приходната, и в разходната част да се види, че Националната работа „ Охрана “ (НСО) ще купува коли за малко над 2 млн. лв. или че ще се строи болница за детско лекуване в Бургас.

***

На 31 декември и на 1 януари 2024 година ще се движат част от линиите на градския превоз, в това число и метрото, оповестиха от Столична община. Метрото по първа и четвърта линия ще се движи на период от 17 до 34 минути, а метролиния 3 ще се движи на 20 минути период, показват още от общината. 

***

Бях поканен на празненството на ДСБ. Тортата с лика на Паметника на Съветската войска беше изненада на част от хората към други съпартиици. Аз не пробвах тортата и не участвах в разянето ѝ. Това не е моята тематика - нито прочувствено, нито професионално. Това съобщи Борис Бонев, общински консултант от ПП-ДБ/СС в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз. 

***

Унгария е на мнение, че сумата по финансирането на Украйна от страна на Европейския съюз не трябва да бъде взета от бюджета от Европейски Съюз и че за всяка финансова помощ за Украйна би трябвало да бъдат сложени " рационални " периоди, съобщи унгарският министър-председател Виктор Орбан през днешния ден, представен от Ройтерс.

***

От английската редакция на ежедневника не крият изненадата си от резултатите от изследването, уточнявайки, че българите са сложили оценка 5.6 като степен на задоволеност от живота си по скалата от 0 до 10.

***

Ирак заяви през днешния ден, че е изпратил танкер с гориво към Египет, с цел да облекчи дефицита в линията Газа и да окаже помощ на фона на израелска блокада, която провокира филантропична рецесия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

С това общата поддръжка доближи 18 милиарда евро и Украйна съумя да покрие непосредствените потребности от финансиране, се отбелязва в известието.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР